top of page
  • Foto van schrijverViyana

Meditatie voor liefde

Bijgewerkt op: 7 okt. 2022

Liefde is het mooiste wat er is. Liefde brengt heling en aarding. Liefde kan al in de kleinste dingen zitten zoals kijken naar de eendjes of een baby. Kleine dieren en kinderen zijn kwetsbare wezens maar door hun onvoorwaardelijke liefde voor een ander zijn ze zuiver in hun liefde en gaat je hart open.

Het bijzondere aan de onschuld van kleine jonge wezens brengt jou bewustzijn weer terug naar jou onvoorwaardelijke liefde vanuit het hart. Eigenlijk is het heel makkelijk om daarbij te komen maar door de drukte van het leven zijn wij geneigd vanuit het hoofd alles te overzien. Wil je met een kleine bewustzijns oefening weer bij je hart-bewustzijn uitkomen? Lees dan onderstaande meditatie, het kost maar een paar minuten van de dag. Dat is een kleine moeite toch?! Maar oh zo een groot verschil voor jezelf, een ander en de wereld.....


“Het harts bewustzijn brengt jou bewust-zijn weer terug naar onvoorwaardelijke liefde.”

Begin met een makkelijke positie aan te nemen, het liefst liggend of zittend in kleermaker. Zo ontspan je het makkelijkste in je lichaam.

Adem 3 x 3 langzaam 9 seconde in, hou 9 seconde vast en blaas 9 seconde uit ( 3 x 8 mag ook ). Doe dit 3 keer achter elkaar. Je zal merken dat je lichaam na de ademhalings sessie meer ontspannen is, merk je dat er nog wat spanning is of onrust, herhaal de ademhalingssessie dan zo vaak als je zelf nodig hebt.

Daarna visualiseer je in gedachten jouzelf of een mens naar wie jij liefde wilt sturen. Omring diegene of jezelf met wit licht. Doe dit zolang je dit zelf nodig voelt. Vergeet niet om rustig en bewust met je ademhaling om te gaan. Dit zorgt ervoor dat je lichaam ontspannen blijft en je creatie kracht vergroot wordt.Wees bewust ervan dat energie reageert op wat je denkt en uitstraalt. Dus neem heel bewust de tijd met een meditatie heling.

Wie weet zie jij ineens degene die je hebt geheelt ineens vrolijk lachen. Het is heel krachtig om dit met jou intentie vanuit het hart te doen en te voelen. Hierdoor breng je eens stukje licht de wereld in waardoor je zelf ook heling ontvangt.


Geniet ervan!!


Liefs sharda