top of page
  • Foto van schrijverViyana

Tips om jou edelstenen te verzorgen

Bijgewerkt op: 7 okt. 2022

Wil je weten hoe je de sieraden en edelstenen kan reinigen en verzorgen? Dan ben je hier in de juiste blog. Het is altijd fijn om je edelsteen mooi en zuiver te houden zodat je er lang plezier van kan hebben.


Wat ik altijd doe voordat ik een edelsteen verzend, is een energetische "douche" geven van wit licht en afstemmen op de mens voor wie hij bestemd is. Er zijn verschillen manieren om dit te doen, het ligt er ook aan of je een edelsteen of alleen een sierraad hebt, maar in beide gevallen doe ik dit. Het makkelijkste is om te visualiseren dat je de edelsteen in wit licht zuivert. Dus in gedachten reinig je het sierraad of de edelsteen door het witte energetische licht. Doe dit een a twee minuten, met de juiste intentie dat de edelsteen gereinigd wordt. Het is wel belangrijk dat je goed bij jezelf blijft met beide voeten op de aarde.

“Visualiseer de edelsteen in wit energetisch licht waardoor de edelsteen gereinigd wordt.”

De tweede manier is om wierrook aan te steken en de edelsteen uit te roken. Dit is een wijze die door de indianen werd gebruikt waarmee negatieve energie los kan laten en er ruimte komt voor nieuwe energie. Hier kan je ook intentie 's bij gebruiken en de edelsteen zelfs programmeren met waar jij hem voor wilt gebruiken. Ook bij deze reiniging zorg je ervoor dat je bij jezelf blijft en goed geaard bent met beide benen op de aarde.


En de derde reiniging is met water. Dit kan op verschillende wijze : door de edelsteen een aantal minuten onder stromend water te houden. Ook hiermee vallen oude en opgeladen energieen weg in het stromend water. Als je de edelsteen al wat langer bij je hebt gedragen dan wordt er meer energie door de edelsteen opgenomen en hij hij wat meer tij nodig om te ontladen. Leg de edelsteen drie dagen in een bakje met water. Na een aantal uur zal dan al zien dat er kleine luchtbelletjes in komen, dit is de opgeslagen energie die loslaat. Het water kan je iedere dag even verversen maar hoeft niet perse. Let hierbij wel op at niet iedere edelsteen geschikt is om in water te laten liggen.


Edelstenen doen hun werk met liefde en begeleiden waar nodig is, dat is bij de mens maar ook in huis. Soms zijn ze vol van de opgenomen energie en hebben ze het nodig om te ontladen, zodat ze de opgenomen ( negatieve) energie weer kunnen afvoeren. Als je de edelstenen wilt ontladen nadat je ze hebt gedragen of enig tijd op een plek in huis hebt laten liggen, dan kan dit in de de aarde en de nacht voor volle maan tot en met de nacht na volle maan. Het liefst buiten maar achter een raam kan ook. In de nachten voor volle maan is de energie van de maan het sterkst en dit zal een positieve energie hebben op de edelstenen.

Ook helder bergkristal helpt de andere edelstenen op te laten, je kan de edelstenen in een bakje met berkristal plaatsen en door de hoge trilling van bergkrsital zullen de andere edelstenen weer opladen.


De reinigingen zijn goed voor edelstenen maar zijn ook mogelijk met sieraden.


Ik wens je veel plezier met de reinigingen, je zal het verschil gaan voelen!


Mocht je na deze blog nog vragen hebben over de edelstenen verzorgen of invoelend advies nodig hebben, dan kan je altijd contact opnemen via : edelsteentherapie@live.nl of 06-81465629.